Новини

Для чого взагалі математика? Адже більшість з нас ніколи не будуть користуватися інтегралами в житті!

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Репетитор з фізики онлайн

Репетитор з фізики онлайн і математики часто стикається з небажанням учнів вчити їх предмет. Математика далеко не найулюбленіший предмет у школі у дітей. І у них виникає логічне запитання: “Навіщо вона мені потрібна? Я що в магазині буду через формулу решту рахувати? “. Насправді батькам складно переконати дітей в користі цього предмета. Адже аргумент про те, що кожен повинен вміти рахувати гроші спрацює тільки в перших класах.

Дистанційне навчання в школі

Дистанційне навчання в школі має масу позитивних моментів. Вчителі можуть робити різні інтерактивні завдання, готувати презентації та відео вставки. Але мотивувати учня виконувати завдання через екран важче. Це призвело до зниження знань школярів з математики, фізики та хімії.

У цій статті розглянемо 5 аргументів вивчати математику і фізику, основані на наукових дослідженнях.

1. Розвиток мислення

Під час вивчення математики та фізики дитина зможе навчитися:
– Будувати логічні ланцюжки;
– Систематизувати нову інформацію;
– Виділяти важливе;
– Встановлювати причинно-наслідковий зв’язок;
– Робити висновки;
– Вибудовувати стратегію дій ґрунтуючись на закономірностях.
Регулярність у вивченні точних наук розвивають здатність мислити, дивитися ширше на світ і аналітично мислити.
Репетитор з фізики знайде підхід до учня і покаже лайфхаки, як швидко знайти розв’язання задач.

2. Тренування пам’яті

Наукові дослідження Стенфордського університету показали, що вирішуючи математичні завдання, доросла людина використовує інформацію, що вже є в пам’яті. Таким чином чим більше вирішує людина завдань, тим краще її навичка використовувати накопичену, раніше, інформацію.

До 7 років дитині складно без допомоги пальців рук або рахункових паличок. А з 7 до 9 років у школяра йде формування “дорослого” мислення і запам’ятовування інформації.

3. Уміння розв’язувати проблеми

Що б вирішити задачку потрібно бути уважним, наполегливим і відповідальним. Ці позитивні якості будуть корисні не тільки на уроках, а й у повсякденному житті. Тому навіть гуманітаріям корисно вчити фізику і математику.

Якщо дитині в школі даються ці предмети з труднощами – це не означає, що вона гуманітарій. Можливо дитина не зацікавлена, учитель не знайшов до неї підхід, вона не встигає за програмою, пропустила якусь тему. Точні науки може вивчити кожен, але комусь достатньо послухати на уроці та виконати завдання, а іншому потрібно посидіти ще вдома і розібратися. У таких випадках варто звернутися до репетитора. Репетитор з фізики та математики виявить прогалини в знаннях і визначить рівень, що вже є. І ви зможете для себе зрозуміти варто вам займатися додатково на постійній основі. Або потрібно взяти пару занять для надолуження упущеного, що б наздогнати шкільну програму.

4. Гуманітаріям теж необхідна математика

Вчені з області соціальної політики та освіти з університету в Еванстоні виявили закономірність. Якщо дитина в ранньому віці проявляє здібності до математики, то і в інших напрямках її чекає успіх.

Математики – це не просто точна наука, вона тісно переплітається з фізикою, хімією, географією і геологією. Також без математики не обійшлися соціологія та економіка.
Гуманітарні науки, такі як лінгвістика і журналістика посилаються на математичні закони та поняття.
У 2021 математика стала для абітурієнтів обов’язковим предметом, що ще раз доводить, що математика і фізика необхідні.

5. Рішення побутових завдань

“Математик – це людина, яка не тільки відразу ж схоплює чужу думку, але також бачить, з якої логічної помилки вона витікає”. Хельмут Нар

Людина, що знає закони фізики та математики більш адаптована до світу і має високу здатність аналізувати та знаходити логічний ланцюжок. Таких людей важко примусити повірити в брехню, їм знадобляться факти та аргументи або визнані закони для переконання в правдивості інформації.
Чим важче математичні рівняння, тим більше напружуються наш розум. Учень розвиває вміння міркувати, вибудовувати алгоритми, відстежувати послідовність. Таким чином ці корисні навички перетворюються у звичку. Такий тип мислення призводить до таких плюсів:

– людина не додумує собі реальність, а спирається на факти;
– не зазубрює інформацію, а прагне зрозуміти, аналізує, зіставляє.

Тому математика і фізика предмет, що приносить користь абсолютно незалежно від майбутньої професії. Але якщо ви вирішили пов’язати життя з математикою або фізикою, а знань недостатньо для вступу, то репетитор ваш “рятувальний круг”. Репетитор з фізики 10 клас – це шанс вивчити фізику і підтягнути математику. Репетиторський центр пропонує заняття онлайн і в офісі. Ми знаходимося на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!