Новини

Як підготувати першокласника до школи

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовчі курси до школи

Підготовчі курси до школи дадуть дитині базові знання, що необхідні для вступу до першого класу.

Психологи довели, що до школи дитина повинна бути готова не тільки за рівнем знань, а й психологічно. Будь-якій дитині, не залежно від активності та впевненості в собі, буває складно під час адаптації в нових обставинах. Чому важливо навчити дитину, що б полегшити адаптацію в школі?

Дошкільна підготовка

1. Контроль емоцій

Важливо навчити дитину керувати своїми емоціями. Що б такі емоції, як злість, лють, образа, гнів не стали причиною конфлікту в школі. Переживати будь-які емоції природно і неминуче. Але як впоратися з емоціями – дитині не зрозуміло, вона не знає як себе заспокоїти та куди можна виплеснути почуття.

1) Навчіть дитину розуміти свої емоції
Спершу потрібно навчитися відрізняти емоції та знати їх назва. Якщо словниковий запас дитини не може передати всі назви – використовуйте метафори з простих слів. Наприклад: “У мами втомлячий настрій”, “У тата телефоногрательний настрій”.

2) Обговорюйте почуття
У сучасному світі, все ще є сором своїх емоцій і почуттів, що призводить до неприємних наслідків. Дитина, що не навчився ділити своїми емоціями закривається в собі, залишаючись сам на сам зі своїми переживаннями. Ви навчили дитину розрізняти емоції і їх називати, тепер потрібно навчитися їх висловлювати. Чи варто висловлювати негативні емоції? Однозначно, так. Навіть якщо ви не скажете про те, що відчуваєте, ваша міміка і дії, тон голосу – вас видадуть. Така поведінка з боку батьків заплутає дитину, але ж вона на вас вчиться розуміти емоції інших людей. Слідче, дитині потрібно говорити про свій емоційний стан, а не намагатися його приховати. Промовляючи свої емоції ви продемонструєте своїм прикладом, що говорити про це потрібно і не соромно.

3) Коли над дитиною переважає емоція – попросіть її відповісти на питання: “Що необхідно зробити, що б заспокоїтися?” Якщо дитина не здатна в цей час відповісти – попросіть вмитися і запитайте ще раз.
Способи контролю емоцій:
– Дихальна гімнастика: глибокі вдихи та видихи;
– Фізичне навантаження: пострибати, побігати;
– Виплеснути емоції на безпечному предметові: запропонуйте зім’яти або розірвати на дрібні шматочки папір.

Якщо дитина не вміє писати, читати, рахувати – репетитор для підготовки до школи відмінний варіант підтягнути знання. Заодно, дитина може навчитися сприймати вчителя, слухати, виконувати завдання і розділяти гру від уроків.

2. Концентрація уваги

Давайте дитині завдання, впоратися з котрою вона може за 20-30 хвилин. Завдання може як подобатися, так і викликати опір. Ваша мета: навчити доводити почату справу до кінця. Якщо ваше завдання виконано – ви впоралися.

3. Відповідальність і сила волі

Підготовка 1 клас. Покажіть дитині на практиці, що добиватися мети приємно. Придумайте челлендж, що б з’явилася мотивація. Наприклад: 21 день поливати квіти, якщо впорається отримає винагороду. Це дасть дитині розуміння відповідальності. І проблем з бажанням виконувати домашню роботу буде менше.

Підготовка до школи – заняття з читання, математики та письма. Програма дошкільної підготовки в репетиторства центр Gomother спрямована на загальноосвітню підготовку. Викладач підбере підхід до дитини та в форматі гри буде розвивати концентрацію, логіку і посидючість. Центр знаходиться на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!