Новини

Критерії для вибору репетитора для дитини

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Репетитор з математики

Попит на репетиторів під час пандемії виріс. Дітям, особливо молодшої та середньої школи, складно висиджувати в дистанційній школі всі уроки, тому така форма не всім підходить. Це відбилося на успішності, оцінках і знаннях дітей. Якщо з гуманітарних предметів дитина може підтягнути знання самостійно – почитавши підручник, то з математикою цей варіант не спрацює. Репетитор з математики необхідний, якщо у дитини впала успішність, виникають труднощі з рішенням домашньої роботи, сама дитина каже, що нічого не розуміє. Якщо щось з перерахованого ви помітили, то учневі потрібен репетитор, що б не з’явилося пропусків в знаннях. Адже кожній дитині в майбутньому здавати ДПА, а більшості ще й ЗНО або інші вступні іспити. Що базуються на шкільній програмі. Особливо небезпечні прогалини в знаннях з математики, адже в цьому предметі теми повторюються, але з кожним наступним класом знання поглиблюються. Отже, той, хто не зрозумів тему в 7 класі буде відставати від інших у 8 класі. Якщо проблеми з математикою виникли ще в молодшій школі:

Репетитор з математики 5 клас застрахує від ситуації, коли ЗНО через місяць, а дитина з нульовим рівнем по математиці.

Потрібен репетитор з математики, але як його знайти та не помилитися? Адже викинути на вітер гроші не хочеться нікому.

Етап 1. Знайти репетитора

У багатьох на цьому етапі виникають сумніви. Більшість батьків залучають знайомих і друзів до пошуку, розпитують може є у когось хороший репетитор. Сам підхід відмінний! Але не варто відкидати фактор того, що репетитор математики повинен знайти спільну мову саме з вашим чадом. Також, можливо, до репетитора звикли, а високих результатів заняття не приносять. Тому, не обмежує себе в пошуку, є репетиторські центри, сайти, на яких репетитори розміщують свої оголошення, а також ресурси подібні ОЛХ, де учні шукають репетитор. Покличте всіх вподобаних кандидатів на співбесіду.

Етап 2. Зустріч з репетитором – знайомство

Підійдіть до зустрічі відповідально, складіть список цікавлящих питань, що б не забути щось уточнити. Візьміть на неї дитину і після не забудьте поцікавитися думкою дитини. Адже ставлення дитини до викладача чимало впливає на результат. Також дитина повинна пройти період знайомства з викладачем в неформальних обставинах, щоб на першому занятті сприймати інформацію. Ваше завдання під час спілкування репетитора з учнем спостерігати за процесом. І відповісти собі на питання: «Чи комфортно дитині з цією людиною?», «Чи зацікавлений викладач саме навчити дитину?», «Чи щирий репетитор?». Дозвольте школяреві теж взяти участь і поставити ваші запитання.

Поділіться вашими побажаннями до навчального процесу, розкажіть про особливості характеру дитини або поведінки – це посприяє в роботі репетитора і йому буде легше знайти підхід до учня.

Також на першій зустрічі можна розпитати про освіту і попросити продемонструвати відповідні документи.

Після співбесіди проаналізуйте вашу зустріч, дізнайтеся думку дитини та приймайте рішення – продовжувати пошуки або домовлятися про заняття.

Етап 3. Хто ефективніше педагог з досвідом або студент?

Тут вирішальним фактом є ваші уподобання. І у професіоналів і у студентів є свої плюси.

Педагог має за плечима величезний досвід роботи, що спростить вибудовування системи навчання з  дитиною. Такий репетитор може розповісти учневі про успішних людей у своїй сфері, а також надихнути дитину на вивчення предмета.
Студент же буде на одній хвилі з дитиною через не таку колосальну різницю у віці. Студент в курсі всіх додатків і ресурсів, що будуть корисні та зроблять уроки інтерактивними.
Репетитор з математики та фізики в особі однієї людини буде результативніше. Адже репетитор зможе відстежувати результат з математики, яка необхідна для розуміння фізики. І зможе сам регулювати, на який предмет потрібно виділити більше уроків.
Онлайн репетитор з фізики теж може бути хорошим варіантом, якщо дитині далеко добиратися до репетитора. Але все індивідуально і не всі діти в повному обсязі сприймають онлайн заняття.

Етап 4. Процес навчання

Після вибору репетитора та обговорення часу і регулярності занять – не пускайте ситуацію на самоплив. Хороший репетитор після заняття поділитися з вами рівнем знань дитини й ефективністю уроку. Також дізнайтеся у дитини, що вони робили на уроці, й що з цього вона винесла. Якщо все сподобалося вам і учневі –  продовжуйте заняття, якщо ні – повертайтеся до етапу 1.

Репетиторський центр пропонує широкий вибір репетиторів з усіх шкільних предметів. Є заняття, як в офісі, так і в форматі онлайн. Ми знаходимося на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!