Новини

Як зрозуміти, що дитина готова до першого класу

Прокрутити вниз
Опубліковано:

В кінці травня і весь червень проходить підготовка до школи. У цій статті розглянемо ознаки готовності дитини до першого класу.

Підготовка до школи

Переваги дитячого садка:
Дитячий садок створює середовище подібне школі, але з меншим навантаженням. В садочку у дитини з’являється розуміння, що є вчитель / вихователь і його потрібно поважати та слухати. А також приходить розуміння, як будувати свої перші взаємини в соціумі. Тому діти, які відвідували регулярно дитячий садок швидше і легше адаптуються в школі.
Якщо дитина ходила на додаткові заняття або регулярно займалась вдома, то це теж величезний плюс. У таких випадках дитина розуміє, що є час, коли необхідно слухати та виконувати завдання, а не робити те що захочеться. Таким діткам, теж буде простіше освоїтися в першому класі.
У будь-якому випадку перед школою варто тренувати у дитини здатність концентрувати увагу на отриманому завданні, бути посидючим і дисциплінованим.
Хорошим варіантом будуть курси для дітей з підготовки до школи. На курсах дитина отримає базові знання, що необхідні для вступу в перший клас. А саме вивчить алфавіт, навчитися читати та писати, а також вивчить цифри.

Репетитор для дошкільнят

В першу чергу дитина повинна бути готова фізично:
– Досягти віку 6 років
– Вміти контролювати свої фізіологічні потреби
– Самостійно одягатися і взуватися
– Користуватися столовим наряддям

Звичайно психологічна готовність не менш важлива:
– Уміння спілкуватися в колективі
– Досить розвинену: увагу, пам’ять, мислення, кмітливість
– Мати базові знання
– Розуміння як необхідно поводитися в різних ситуаціях

Що повинен знати майбутній учень першого класу:
– Своє ПІБ, а також батьків
– Дату свого народження
– Домашню адресу
– Країну, місто, район проживання
– пори року і місяці
– Дні тижня
Не забувайте про базові знання, що також необхідні.

Якщо у дитини виникають з чимось труднощі, потрібно приділити цьому більше часу. Щоб це не позначилось на успішності в першому класі. Підготовка дошкільнят до навчання в школі це зручний графік занять, індивідуальний підхід до вашої дитини, гарантований результат. Викладач виявить з чим саме труднощі в учня і доступно пояснить необхідний матеріал.
Репетиторський центр розташований на м. Житомирська, м. Академмістечко. Для уточнення інформації зв’яжіться з нами телефоном: +38 (096) 5119907; +38 (063) 1721220.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!