Новини

Як ефективно підготуватися до ЗНО

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Кожен абітурієнт переживає про здачу ЗНО. Всі хочуть здати на високі бали та поступити на бюджет. Саме від результатів ЗНО буде залежати майбутнє учня і його можливість вступити до університету. Питання, яке турбує не тільки випускників, але і батьків: чи потрібна підготовка до ЗНО з репетитором або дитина сама зможе підготуватися? Все залежить від мотивації самого вступника та обраного предмета, а також рівня знань.
У цій статті розглянемо ефективні способи підготовки до ЗНО:

1. Підготовка – запорука успіху

Дехто переконаний, що і без підготовки зможе здати ЗНО на високий бал. Але програма ЗНО містить програму з 5 по 11 клас, тому навіть якщо ви все вчасно вчили, підготовка вам необхідна хоча б для того, що б згадати матеріал пройдений кілька років тому.

2. Не залишати все на останній момент

Підготовку варто починати, як тільки ви визначилися з предметами, що будете здавати. Краще почати підготовку за рік до тестування, А предмети, що почали вивчати в п’ятому класі краще почати вивчати за півтора – два роки до ЗНО.

3. Графік підготовки

Суворий режим підготовки та графік занять допоможе більш якісно підготуватися і не відкладати все на останній місяць. У підготовці важлива систематичність, тому важливо мати чіткий план. Виберіть дні й час, який будете приділяти підготовці. Дотримання графіку допоможе не лінуватися і контролювати підготовку. А також відстежувати результати занять та виявити прогалини в знаннях, і визначити теми на які потрібно більше часу. Оптимальна тривалість занять – це два рази на тиждень по півтори години.

4. Не порівнюйте ДПА та ЗНО

ДПА і ЗНО сильно відрізняється і за рівнем знань і за матеріалом, що охоплює тестування. Необхідно розуміти, що державна атестація проводитиметься і безпосередньо перевіряється в межах школи. Тому жоден викладач не може поставити своєму учневі оцінку, яка буде нижче його річної. Тому у школярів ніколи не виникає проблеми зі здачею ДПА. А ось уже ЗНО вимагає більш серйозних знань і старань. Але на жаль, відповідальне ставлення до підготовки виникає вже перед самим ЗНО, коли часу залишається вкрай мало.

5. Спеціальна література

Готуватися краще не по шкільним підручникам, а по літературі, що спеціально розроблена для підготовки до ЗНО. Оскільки там немає зайвої інформації та води, там матеріал, що необхідно вивчити. Якщо ж купувати літературу ви не хочете, то в інтернеті є безліч ресурсів з матеріалами для підготовки.

6. Специфіка предмета

Для ЗНО недостатньо просто вивчити англійські слова або формули. Адже завдання побудовані таким чином, що б перевірити ваше вміння користуватися отриманими знаннями в школі. Тому після кожної пройденої теми за обраним предмету потрібно пройти тестові завдання та практичні, що б перевірити наскільки відсотків був засвоєний матеріал. Якщо брати предмет історію, то тут важливо не тільки вивчити дати та події напам’ять, але і встановити логічний зв’язок і послідовність між подіями.

7. Починайте вивчення з початку

Вчителі створювали ЗНО включаючи весь матеріал пройдений за шкільний курс. Це програма з 5 по 11 клас, від простого до складного. Тому і починати вивчати матеріал потрібно починаючи з самого початку, поступово переходячи на складніший матеріал. Ще враховуйте те, які теми входять в тести ЗНО, а які ні.

8. Пишіть короткий конспект

Це допоможе легше запам’ятати, адже ви будете самостійно виділяти для себе головне або те, що важко запам’ятати.А також ви будете мати матеріал викладений простими словами, що буде легко повторювати.

9.Без паніки

Не варто перебільшувати складність здачі ЗНО. Якщо вчасно почати підготовку і старанно слідувати запланованому графіком скласти тест на високий бал буде цілком реальним і очікуваним.

Якщо у вас або вашої дитини є великі прогалини в знаннях або нерозуміння з чого і як почати підготовку – курси підготовки до ЗНО стануть рішенням. Курси забезпечать систематичні кваліфіковані заняття, така підготовка до ЗНО гарантує високий результат.
Репетиторський центр IT школи GOMOTHER надає комфортні умови підготовки з усіх предметів для ЗНО. Є два формати навчання в офісі та онлайн. Ми знаходимося на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!