Новини

Як батьки програмісти навчають своїх дітей кодінгу

Прокрутити вниз
Опубліковано:

У нас в IT школі Gomother навчаються дітки, які ходять на курси програмування для дітей Академмістечко. І їх батьки програмісти. Вони поділилися з нами досвідом, як вони навчали своїх дітей програмуванню.

Чотирирічний син вивчав Python

Перша історія від тата, який навчав Пайтону свого сина Вову:
“Вова зависав в грі Angry Birds на моєму iPhone і мені стало зрозуміло, що потрібно направити його інтерес в правильне русло. Ми почали з вивчення програм по створенню логотипів на iPad (Mad Logo) і робити анімації, використовуючи мову програмування для дітей Scratch. Але скретч швидко набрид Вові й мені захотілося, щоб він освоїв повноцінну мову кодинга. Тому я вибрав мову Python. Ця мова досить проста, щоб дитина могла її зрозуміти. Але при цьому досить потужна, щоб реалізувати всі ідеї, які приходять в голову дитини. А також я використовую цю мову для розробки програм, за які мені платять хорошу зарплату. Python вже встановлений на вашому макбуки, тому досить відкрити вікно терміналу і ввести python для запуску (для виходу потрібно натиснути ctrl + d). Вивчивши основи програмування в Python моя дитина втратила інтерес до програмування.

Курси програмування для дітей Академмістечко
Курси програмування для дітей Академмістечко

Але мені не хотілося, що б Вова кидав вивчення кодинга. І я став розбиратися на якому ж етапі інтерес Вови згас і я прийшов до висновку, що мій викладацький підхід не підходить для мого малолітнього сина. Адже він ще дитина і на складних етапах кодинга йому ставати нудно. Я вирішив прошарити інтернет і натрапив на курси програмування для дітей. Вибрав школу Gomother, через те, що побачив у них на сайті програму. І вирішив ризикнути, записавши Вову на пробне заняття. І о диво, дитина займаючись в групі з іншими дітьми отримала мотивацію продовжити розвиватися в програмуванні. Тоді я зрозумів, що батько — це в першу чергу батько, а вже потім вчитель. Дітям важко сприймати батька як викладача, але дуже важливо спільне проведення часу. Так що тепер, Вова освоює кодинг на курсах, а ми вдома обговорюємо його успіхи й просто весело проводимо час.”

Як я навчав семирічного сина програмування?

Ця історія від батька, що працює у сфері веб-програмування.
“Коли син запитав чим ж я займаюся на роботі він відразу загорівся ідеєю вивчити кодинг і теж заробляти як тато. Я прочитав рекомендації й вибрав Python. Сам я працюю HTML / Javascript, PHP / Laravel, Node / Express, досвіду з Python у мене не було. Але я відразу зрозумів, що це найкраще рішення і замовив книгу “Python для дітей”. Python – легко читається й елегантна мова. На ній не треба писати так багато коду, як це відбувається на Сі-подібних мовах. Все почалося досить весело, але потім мій син зупинився і втратив мотивацію. Завдання з другої частини книги не могли конкурувати з тим же Scratch, не кажучи вже про Xbox. Але я розумію, що це був відмінний досвід для нас обох.

Через пару місяців я побачив рекламне оголошення на Фейсбуці про IT табір для дітей. І вирішив, що це можливість знову зацікавити дитину у програмування. Так і сталося, після табору ми залишилися учнями  IT школы Gomother на постійній основі. І дитина з радістю відвідує уроки та вже перейшов з вивчення Python на HTML / Javascript. ”

Як я вчила своїх дочок програмування

Остання історія від мами прекрасних дочок, що працює програмістом.
“У мене дві прекрасні дівчинки 9 і 13 років. Нам з чоловіком подобається бути батьками, адже це можливість щодня зростати як батьки. Ми з дитинства прищеплюємо їм любов до вивчення нового. Я спробувала привернути увагу до програмування стандартними методами – Scratch і Code.org. Але їх інтерес пропадав через 10 хвилин. iPad-ігри, готові й красиві, здавалися їм набагато краще. Я вже залишила цю затію з програмуванням, як двоюрідна сестра порадила спробувати курси програмування для дітей, на які з цікавістю ходить її син. Порадившись з дочками, ми вирішили спробувати й на моє здивування діти залишилися задоволені. І думаю, на цей раз програмування захопило їх надовго і серйозно.”

Висновок:

Однозначно варто прищеплювати інтерес дітей до нових технологій. Але найважливіше проводити з дитиною час, так як їй цього хочеться. А для вивчення програмування краще підійдуть групові заняття, де викладач допоможе і підкаже, а дух конкуренції змотивує розвиватися далі.
Курси програмування для дітей Академмістечко, Житомирська, а також у форматі онлайн допоможуть освоїти програмування. IT школа Gomother представляє широкий вибір мов програмування для вивчення.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!