Новини

Англійська граматика – не те що потрібно вчити і заучувати. Потрібно вчитися розмовляти

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Англійська мова давно став чимось більшим, ніж шкільний предмет. Англійська стала мовою спілкування, на якій заведено спілкуватися між собою, якщо рідними для співрозмовників є інші мови. Цією мовою ведуться ділові переговори, спілкування дипломатів, президенти, бізнесмени та підприємці. Для вивчення радимо – школи вивчення англійської мови, але якщо ви вирішили самостійно вивчити англійську ця стаття для вас.

Знання англійської відкриває більше можливостей. Великий пласт інформації у відкритому доступі саме англійською. Це книги, статті, блоги, відео в YouTube і багато іншого. При перекладі на російську втрачається стиль і мовні звороти автора, тому отримувати інформацію з першоджерела набагато краще. А також англійська відкриває більше вакансій на ринку праці. Працівник зі знанням англійської цінніший для компанії, відповідно і заробітна плата у такого співробітника вище.

Англійська граматика — не те що потрібно зазубрювати. Потрібно вчитися розмовляти англійською. Зазубрювання поширена помилка, яку роблять навіть досвідчені вчителі англійської, що вже говорити про новачків, що взялися вивчати англійську самостійно. В цій статті розглянемо найпоширеніші помилки, що гальмують вивчення англійської мови.

1.Неправильно: заучування слів

Школи вивчення англійської мови
Школи вивчення англійської мови

Популярна практика вивчення англійської заучувати слова списками. Така практика не буде корисною і не принесе результатів, адже шанс того, що потрібне слово випливе в голові під час розмови мінімальний. Тому вчити список слів не результативно.

Правильно: вчити нові слова в контексті

Складати і записувати слова в реченнях. Потрібно складати або підбирати готові речення, що викликають у вас якісь емоції, що б надалі слово випливало в голові асоціативно.

2.Неправильно: перекладати кожне слово

Коли ви читаєте текст і зупиняєтеся на кожному незрозумілому слові, що б перекласти ви втрачаєте час. Застряєте на одному слові і замість, того, що б рухатися далі лякаєтеся і не можете зрушити з місця.

Правильно: зрозуміти сенс речення.

Не зациклюйтеся на нових для себе словах, значеннях, яких ви не знаєте. Адже, знати всі слова і вирази в англійській неможливо. Навіть носії мови такими знаннями не володіють. Тому, застрахувати себе від незручних моментів під час розмови зі співрозмовником неможливо. Але набагато важливіше зрозуміти не окремо слова в реченні, а суть речення. Якщо слово не перешкоджає розумінню сенсу йдіть далі. Можна провести аналогію з тим, як вивчають рідну мову маленькі діти. Вони не заучують кожне нове слово, вони вчаться відразу розуміти вираз повністю, не концентруючись на окремих словах.

3. Неправильно: вчити англійську за годину

Школи англійської мови, що обіцяють вивчити англійську за годину, тиждень або місяць, таким чином привертають вашу увагу. Це маркетингова компанія і не більше. Адже опанувати англійську в короткі терміни на хорошому рівні неможливо. Діти, рідною мовою не починають говорити за пару годин спілкування з дорослим. Вони спочатку говорять окремими словами, потім виразами і тільки потім можуть будувати взаємопов’язані речення в логічний ланцюг. Тому запасіться терпінням.

Правильно: зробіть для себе вивчення англійської в задоволення, адже головне не швидкість, а результат

Школа ENGO, радить зв’язати вивчення з улюбленим заняттям і впровадити англійську в ваше життя. Наші уроки побудовані таким чином, що б зацікавити у вивченні і побороти розмовний бар’єр. Якщо ви захоплюєтеся кулінарією, то дивіться рецепти англійською, записуйте рецепти англійською, складайте списки необхідних продуктів англійською.

4.Неправильно: раз в місяць по 4 години

Нерегулярний підхід у вивченні англійської, не принесе якісного результату. Тривале вивчення нової інформації знижує концентрацію, уважність і працездатність нашого мозку. Тому, якщо ви весь місяць зайняті своїми справами, але вирішили у вихідний взятися за навчання — результату не буде.

Правильно: продуктивніше виділяти на вивчення по 20 хвилин часу в день, ніж один день на місяць

У психології є техніка «Мінімум, 100%, Максимум». Суть цієї техніки, що б визначає для себе 3 «норми» вивчення англійської. Наприклад, мінімум — це 10 хвилин повторення пройденого матеріалу; 100% – 30 хвилин англійської в день. Максимум — годину вивчення англійської в день + перегляд фільму англійською. Тобто, щодня потрібно виконати одну норму. Прийом добре допомагає виробити звичку і дисципліну. Краще зробити трохи, ніж зовсім нічого.
Якщо дисципліни і мотивації не вистачає, то курси англійської intermediate стануть вирішенням проблеми. Школа ENGO, створить комфортну атмосферу для вивчення граматики, а також можливість регулярно практикувати англійську мову. Уроки побудовані за програмою LEE – Life in English is Easy.

5. Неправильно: постійно перекладати на рідну мову

В англійській існує безліч слів, аналогів яких немає в українській мові. Наприклад, слово facepalm, вираз не має містких аналогів в українській і перекочувало в підлітковий сленг в незмінному вигляді – «фейспалм». Означає закрити рукою обличчя, коли ви усвідомлюєте безглуздість подальшого діалогу з людиною або коли хтось сказав безнадійну дурість.

Правильно: думати англійською

Вчіться думати англійською, а не перекладати з російської на англійську, перш ніж сказати. Що б без труднощів спілкуватися з носіями мови, потрібно навчитися думати як носій. Спочатку це буде важко, але якщо ви упровадите англійська у свої будні, незабаром зрозумієте механізм побудови речень одразу англійською. Перекладіть інтерфейс на телефоні на англійську, дивіться, що дивилися раніше рідною мовою англійською, практикуйтеся з друзями.
Навчання англійської мови на наших курсах ENGO – це впровадження англійської в повсякденне життя.

Висновок:

Не робіть перерахованих помилок і результат вивчення англійської мови не змусить вас чекати. Школи вивчення англійської мови, хороша альтернатива для вивчення англійської, адже мотивація і регулярність вже забезпечені. Школа ENGO збирає групи для вивчення англійської мови за рівнем знань, що забезпечує практикою з людиною з таким же рівнем знань. Також такі заннятя допоможуть подолати мовний бар’єр і правильно будувати речення. Ми знаходимося на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!