Новини

Які корисні ресурси є для вивчення програмування для дітей

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Вивчати програмування варто з раннього віку, з 4 років. Оскільки це розвиває у дітей когнітивні функції мозку, і в результаті дитина буде легко засвоювати точні науки. Програміст навчання з нуля – курси для дітей з програмування кращий варіант.

На просторах інтернету є безліч корисних ресурсів, що допоможуть в інтерактивній формі почати вивчення програмування. Школа програмування Gomother підібрала добірку таких ресурсів:

Для дошкільного віку:

Box Island

Це гра для мобільних пристроїв, в якій діти відправляються в пригоду щ

Програміст навчання з нуля
Програміст навчання з нуля

о захоплює та одночасно вивчають основи програмування. Для вирішення непростих і дуже веселих задачок діти застосовують такі базові алгоритмічні прийоми, як цикли та умовні оператори. Box Island – це красивий тривимірний світ і 100 рівнів, 10 з яких є безкоштовні. Гра з захоплюючим сюжет, завдяки якому діти захоплюються грою всерйоз і надовго. А в результаті вивчать основи побудови алгоритмів, послідовностей, циклів і умовних виразів. Також гра розвиває алгоритмічне мислення і розпізнавання образів.

Scratch

Це вступ до мови програмування. Додаток дозволяє дітям створювати власні анімовані та інтерактивні історії, презентації, моделі, гри та інше. І керувати створеним об’єктом в тривимірному просторі.
У нашій школі є IT курси для дітей, починаючи з 4 років, на яких вони освоюють Scratch і вивчають побудову алгоритмів.

CodeKarts

Це навчальна гра, розроблена спеціально для малюків. Ця програма перевіряє їх логічні навички та пропонує їм вести автомобіль під час поїздки. Для цього їм просто потрібно прокласти шлях вантажівки по дошці. Дія гри відбувається на треку: діти пишуть код і складають шлях для гоночної машини. Гра доступна у двох режимах: з одним автомобілем без обмежень за часом або змагання з самим додатком CodeKarts.

El Chavo

Це безкоштовна гра. Розробники цієї гри, стверджують, що програмування, має стати частиною освітньої системи. І бути в шкільній програмі, як один з основних предметів. За допомогою коду діти вчаться керувати персонажем в тривимірному просторі та програмують його. Та за це отримують бали й медалі.

ПіктоМір

Це програмна система для вивчення азів програмування дошкільнятами і молодшими школярами. ПіктоМір дозволяє дитині “зібрати” з піктограм на екрані комп’ютера нескладну програму, що управляє віртуальним виконавцем-роботом. ПіктоМір в першу чергу орієнтований на дошкільнят, ще не вміють писати, або на учнів молодших класів, які не дуже люблять писати.

SpriteBox

Гра в жанрі пригод, що явно захопить дитину і буде корисною. Оскільки швидко введе в програмування. Навчання починається з управління іконками, які потім поступаються текстовим командам. Вирішуючи головоломки діти вивчають послідовності, операції та цикли.

Lightbot

Мобільний додаток від творців SpriteBox, яке вчить програмувати за допомогою нескладних головоломок. Гра розвиває у дитини логічне мислення, на якому і базується програмування. Дитина пише код і керує роботом, який може ходити, повертатися, стрибати та вмикати світло. За допомогою гри Lightbot діти вивчають цикли, умовні оператори, і поступово вирішуючи ускладнюються рівні гри тренують мозок на розв’язання логічних задач.

Для школярів:

Minecraft

Найпопулярніша гра серед дітей, надихнула розробників компанії Microsoft на створення освітньої програми на її основі. Дитина обирає героя і пише код, щоб взаємодіяти з персонажем. У процесі він дізнається базові поняття програмування і навчиться використовувати команди, щоб керувати рухами героїв в ігровому світі. У Швеції Minecraft входить в шкільну програму в якості інструменту з розвитку цифрової творчості. Краще розібратися в програмуванні з Minecraft можна за допомогою книги Крейга Річардсона.

CodeMonkey

Весела, навчаюча основам програмування гра. Де дитина отримує постановку задачі не в текстовому вигляді, а у вигляді карти. Це сильно підвищує інтерес дитини розв’язувати задачу. Дитина повинна допомагати мавпочці діставати банани й взаємодіяти з іншими тваринами. Гра розвиває творчі здібності, логіку, критичне мислення і навички розв’язання проблем за допомогою IT.

Tynker

Платформа, що допоможе в формі гри навчитися бажаної мови програмування. Платформа вміщує в себе ігри для вивчення: HTML & CSS, JavaScript, Python і інших мов програмування. Теми поступово ускладнюються — від основ кодування учні переходять до дизайну гри, робототехніці й доповненої реальності. Всього в Tynker близько 2000 ігор для початківців і просунутих кодерів. Також ігри поділяються на універсальні, для хлопчиків і дівчаток.
Якщо дитина сама не зацікавлена розбиратися в програмуванні, то IT школа Gomother надає курси для дітей для різного віку дітей, на яких дитина повноцінно освоїть вибрану мову програмування.

Arduino

Програмне забезпечення, яке зацікавить дитину робототехнікою. Arduino користується популярністю у дітей і підлітків, а також студентів, що вирішили освоїти програмування. Arduino це об’єднання програмування зі схемотехнікою — важка, але дуже цікава програма для дітей середньої та старшої школи.

Arduino – краще вивчати з викладачем, що допоможе розібратися з виниклими труднощами та змотивує розвиватися в обраному напрямку. It онлайн курси з програмування дадуть дітям знання візуального редактора Arduino і діти освоять мову програмування C ++.
Програміст — навчання з нуля в IT школі Gomother це результативний і швидкий спосіб освоїти програмування без прогалин у знаннях. Що в майбутньому забезпечить вашої дитини престижною роботою.

У школі Gomother є два формати навчання: онлайн і в офісі. Ми знаходимося на м. Житомирська, м. Академмістечко.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!