Новини

Топ способів вивчити англійську лексику

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Немає формули, дізнавшись яку ви відразу вивчите англійську мову. Є люди, яким досить побачити слово і вже знати його та легко використовувати. Якщо ж ви до такої категорії не належите, то ця стаття допоможе вам вибрати способи, що полегшать  вивчення англійської лексики.
В першу чергу, варто обрати для себе відповідний формат сприйняття нової інформації. Якщо часу на регулярне вивчення англійської немає у вашому ритмі життя, то школа вивчення англійської мови стане відмінним місцем, що не дасть відкласти англійську у  ящик письмового столу назавжди. Деяким краще запам’ятовується на слух, а комусь краще засвоювати інформації за допомогою письма. У разі, якщо ви не можете відповісти собі якийсь спосіб вам більше підходить – скористайтеся способами наведеними нижче. І незабаром, за результатом ви зрозумієте яким чином вам простіше вивчати англійську лексику.

Слова навколо нас

Заведіть собі словничок

Школа вивчення англійської мови
Школа вивчення англійської мови

,можна записувати слова в блокнот, що завжди під рукою або в замітки на телефоні. Дізнатися нові слова ви можете розмовляючи з носієм англійської, дивлячись відео на YouTube і фільми англійською або читаючи новини. А слова, що зустрічаєте вперше або не впевнені у перекладі слова — записуйте в словник. Радимо записувати слово з перекладом, а біля слова не забувайте залишити місце, що б маючи вільний час записати більше інформації про нове слово. Краще, крім перекладу ще записувати до якої частини мови відноситься слово. Наприклад: дієслово, іменник, прикметник і так далі. А також різні форми цього слова, що б зустрічаючи це слово в іншому контексті не губитися при перекладі. Наприклад: swim – плисти; swimming – плавання; swam – плавав; swum – плавав. І будь-яке повне речення  з цим словом.

Практика

Нова інформації без використання в повсякденному житті — швидко забувається. Тому, що б не забути нові слова англійською постарайтеся на максимумі скористатися ними в повсякденному житті. Якщо у вашому колі спілкування немає людей, що можуть з вами поговорити англійською, то хорошим варіантом буде школа вивчення англійської мови.
А також регулярне повторення слів з вашої записної книжки або нотатки, куди ви вносите нові слова. Коли в ваш список поповнюється, перечитайте всі старі слова, а ті що забулися потрібно записати ще раз.

Зорова пам’ять

Чим частіше нова лексика буде миготіти перед очима, тим швидше ваш мозок її запам’ятає. Випишіть слова, що важко запам’ятовуються на видні місця на роботі і вдома. Наприклад, на холодильник, дзеркало у ванній, на вхідних дверя, на монітор комп’ютера та на інші речі, що часто потрапляють в ваше поле зору.

Грайте в ігри

У сучасному світі можна знайти будь-яку гру англійською. Запропонуйте ускладнити друзям гру, в яку граєте і використовувати тільки англійську мову. Спочатку це здасться складним, але незабаром азарт і веселе проведення часу покаже, що запам’ятовувати нові слова під час гри набагато цікавіше. Якщо не знаєте яку гру спробувати англійською, то радимо пограти в Скрабл або Еліас.

Звантажте додаток

Існує безліч безкоштовних додатків, що допоможуть з правильною вимовою вивчити нові слова. А також повторювати вивчені. Звантажити декілька програм і виберіть для себе найзручніший. Під час живого спілкування часу записувати нові слова не буде. Тому додатки для вивчення нової лексики – хороший і зручний спосіб. А що б не забувати заходити в додаток поставте на телефоні нагадування на певний час.

Запам’ятовуйте слова в реченнях

Нашому мозку легше запам’ятовувати слова в якомусь контексті. Тому, запам’ятовуючи пропозицію з новим словом, ми поміщаємо слово в контекст, що також допоможе без труднощів вживати англійську лексику у розмові. Якщо практикувати англійську партнера не знайшлося.

То школа вивчення англійської мови стане для вас відмінним місцем, де практика розмовної англійської забезпечена.

Асоціативно

Запам’ятовувати слова краще по групами, тобто зі схожими словами. Таким чином слова будуть пов’язані асоціативним ланцюжком. Наприклад, якщо ви тільки вивчили слово big – великий, bigness – величина, висота; biggish – досить великий. Так ви можете вивчивши слово big вивчити і інші, без зусиль.

Писати блог або щоденник

Читати англійською різні статті і блоги теж корисно. Але більш продуктивно писати самостійно. Можете завести сторінку в Instagram або Twitter, де будете писати свої думки або висвітлювати обрану вами тему. Ви зможете самі вибрати хто зможе читати ваш блог або щоденник, тільки ви або хто завгодно, а може тільки ваші близькі друзі. При написанні тексту вам доведеться шукати відповідні слова, таким чином дізнаватися нові, а також практикуватися з вживанням і написанням слів, що ви вже знаєте.
Можете попросити друзів, що володіють англійською, залишити вам коментар, щоб переконатися, що ви правильно помістили слово в контекст.

Запам’ятовуйте  корінь слова

Багато слів можна розділити на кілька частин. Перша частина слова і буде коренем. Дізнавшись значення кореня ви зможете бачити його і в інших словах і вже здогадатися про його значення. Наприклад, слово diction, що в перекладі дикція. Таким чином виділивши для себе корінь в цьому слові dictio, ви зможете зрозуміти приблизний переклад слів dictate (диктувати), dictator (диктатор) і contradict (суперечити, диктувати).
Запам’ятовувати частини слів — хороша ідея, оскільки ви вчите не одне слово, а вивчаєте безліч слів, де зустрічатися корінь. А також зможете, здогадатися про значення слова побачивши знайому частину в слові.
Крім кореня, в словах також зустрічаються приставки (частини слів, з яких вони починаються) і суфікси (частини слів, які стоять ближче до кінця слова). Часто в словниках слова розбиваються на частини, з яких складається слово. Таки чином знаючи переклад двох – трьох частин слова з якого воно складається ви дізнаєтеся переклад слова.

Читати книги

Читаючи книги англійською ви будете зустрічати нові слова вже в контексті. Тому вам доведеться дізнатися значення слова і буде легше його запам’ятати, тому, що воно вже в контексті. Для читання слід вибирати складні на лексику книги, що б вивчити якомога більше нових слів. Не забувайте, їх виписувати в словничок, що б не втратити та потім повторити вивчене.

Поставте мету

Не зважаючи на схожість британської та американської англійської, вони істотно відрізняються. Тому вивчаючи англійську лексику звертайте увагу яка це англійська. Якщо ви збираєтеся відвідати Англію, то акцент варто зробити на британську англійську, відповідно, якщо Америку, то на американський, і так далі.
Наприклад, слово color пишеться як “colour” в британському англійською. Англійці часто використовують такі слова, як “brilliant” і “cheers”, але американці вважають  краще говорити “cool” замість “brilliant” і “see you” замість “cheers.”
Не забувайте про це при вивченні нових слів, що б вчити те що вам необхідно.

Підключіть друзів

Вчити англійську самостійно, іноді не вистачає мотивації. Але чому б тоді це не зробити приводом збиратися компанією друзів для корисного проведення часу. Вчити англійську разом стане для вашої компанії хорошою мотивацією не залишати цю затію. Також ви можете ввести якісь правила, що внесуть у ваше вивчення нової лексики – азарт. Наприклад, людина, що за місяць вивчить більше слів ніж інші отримуватиме якесь нагородження. А той, хто про байдикував покарання. Таким чином, ви будете підтримувати один одного і мотивувати на нові звершення в пізнанні англійської мови.

Якщо ж компанії для вивчення англійської не знайшлося, то курси англійською мовою стануть для вас гарним варіантом. Вони дадуть не тільки мотивацію, а й оточення людей, що також зацікавлені в навчанні. А також завжди буде викладач, що допоможе розібратися і поставить правильну вимову слів. Ми знаходимося на м. Житомирська, м. Академмістечко.
Стільки цікавих способів вивчити нові слова англійською! Спробуйте все, що б зрозуміти, який з методів для вас найпродуктивніший. Бажаємо вам успіхів у ваших починаннях і великого словникового запасу англійською)

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!