Новини

Професії в IT сфері

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Програмування — це процес створення програм (програмного забезпечення). Для цього програмісти пишуть вихідний код на одній з мов програмування. It курси для дітей Київ — найкращий варіант освоїти програмування.

Існує понад 300 мов програмування, але для успішної кар’єри можна вибирати з десяти найпопулярніших. Ще правильніше буде спочатку визначитися з областю, в якій ви збираєтеся працювати, і тільки потім приступати до вибору мови.

Одним з кращих мов для початківців є Python. Це популярна мова загального призначення, хорошоа лаконічністю і простотою синтаксису, його активно використовують в IT-компаніях.

It курси для дітей Київ
It курси для дітей Київ

Іншими популярними мовами вважаються Java і C. Вони складніше, особливо для новачків, але володіння ними забезпечує краще розуміння того, що ви робите і що відбувається з вашою програмою. В Для розробки складних високо навантажених проєктів потрібно C ++. Цією ж мовою пишуться гри. Ще одна перспективна сфера — розробка додатків для мобільних пристроїв. Тут використовують Java, Objective-C, Swift. Будь-який досвідчений програміст знає кілька мов, однак код на роботі він пише тільки на одному з них.

Чи необхідний англійська та математика програмісту:

Звичайно, так. Будь-якому програмісту необхідно володіти англійською і знати математику. Англійська потрібен для роботи на закордонні компанії, а також варто враховувати, що більшість матеріалу і саме написання коду англійською мовою. А математика потрібна для розуміння алгоритмів роботи програмування.

Що б зрозуміти яка саме мова слід вивчати потрібно розібратися які професії є в IT сфері:

Frontend-програміст

It курси для дітей Київ
It курси для дітей Київ

Такий програміст відповідає за зовнішній вигляд сайта.Frontend-розробники стежать за тим, щоб всі графічні елементи справно працювали, контент відображався на всіх пристроях, шрифти не “повзли», а картинки не завантажувалися занадто довго.

Backend-програміст

Красива оболонка сайту не має сенсу без начинки: відеоролики, гіперпосилання і картинки повинні бути пов’язані з сервером, базою даних, з іншими інтернет-сайтами. Програмно-апаратну роботу сервісу беруть на себе backend-розробники. Вони ж відповідають за інформаційну безпеку (захист від хакерів) і стежать за навантаженням на сервер (щоб сторінка не «Вісла» через наплив відвідувачів).
1С-програміст, в безпосередні завдання якого входить оптимізація готової системи 1С та її налаштування безпосередньо під кожне підприємство.

Інженер-програміст

Який найчастіше зайнятий у сфері розробки програмного забезпечення для автоматизації виробництва, він же зазвичай програмує побутову техніку.

Game Developer

Який спеціалізується на створенні комп’ютерних ігор. Геймдевелопери зайняті в повному циклі життя відеоігри: створення, тестування, доробка, підтримка, оновлення, модифікація і т.д.

Android- та iOS-розробники

Які займаються створенням ігор, програмного забезпечення, інтерфейсів і оновлень для пристроїв, створених під брендом Apple, або Android-пристроїв.Системний програміст

Завдання якого крім розробки програмних модулів та їх інтеграції входить адаптація і модифікація програмних продуктів під конкретну систему, виходячи з її логіки й завдань. Він же може займатися розробкою баз даних і їх адмініструванням.

Передовим напрямком в області програмування вважається сфера Data Science. Вона об’єднує штучний інтелект і дані, вміння прогнозувати на основі статистичних даних.

Вивчати програмування варто з раннього віку, бо дітям легше навчатися новому.

It курси для дітей Київ — перший крок до успішного майбутнього.

IT курси Gomother пропонує різні напрямки курсів програмування. Ми знаходимося на м. Академмістечку, м. Житомирська.

 

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!