Новини

Комп’ютерні курси для школярів і дітей

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Наскільки зараз актуально освоювати інформаційні технології?

Уже зараз всім, від малого до великого, варто освоювати IT-основи. Потрібно розуміти, який світ нас оточує. Він сильно змінився. Потрібно розуміти швидкості передачі інформації, швидкості передачі новин. Звичайно, добре б освоїти якусь професію, яка буде дуже сильно корелювати з розвитком IT. Комп’ютерні курси для школярів і дітей перший крок до IT. Це може бути професія, яка безпосередньо відноситься до IT. Наприклад, програмування, інтернет-маркетинг, дизайн, створення сайтів, написання тестів. Також це може бути професія, яка не відноситься безпосередньо до цього, але пов’язана з IT. Це може бути професія техніка, яка вміє збирати комп’ютерні системи. Це системне адміністрування, керівник проєктів. IT зараз з такою швидкістю зростає, що дозволяє вибрати навіть не з десятка професій. Йдеться про не менш ніж двадцяти.

З чого варто почати?

Потрібно почати з основ комп’ютерної грамотності. Почерпнути знання можна в різних місцях. Перше, це уроки інформатики в школах. Друге, це різного роду курси. Комп’ютерні курси для школярів і дітей ідеально для цього підійдуть.

Завдання дитини з 6 до 12 років — добре вчитися, вивчати інформатику і паралельно освоювати те, що допоможе розвинути не просто розуміння IT, а й розвинути творчість в IT.

В якому віці починати вивчати сферу IT?

По-перше, ніколи не пізно почати. Інша справа, як швидко після народження дитини коштує його занурювати. Тут варто зазначити, що частина занурення відбувається несвідомо. Діти бачать, як батьки дивляться в телефони та планшети, як вони заглядають в ноутбуки, поки годують малюків. І вони вже мотають на вус. Починаючи з року-півтора, вони вже починають активно використовувати ці пристрої. Моєму синові три роки, він дивиться який код для розблокування екрану я набираю. Дитина не питає який код, він його просто помітить. І цього достатньо.

Діти занурюються в цю середу дуже природно. Питання: чи хочемо ми їх розвивати в цьому середовищі? Якщо так, то цим потрібно зайнятися. Дитину в ранньому віці потрібно розвивати: з ним потрібно грати, розмовляти, розвивати його логіку. На мою думку, занурення повинно розпочатися не раніше 4 років. Комп’ютерні курси для школярів і дітей – перший крок до омріяного майбутнього.

До 4 років краще водити дитину в басейн, ніж грати з ним на планшеті.
Після 4 років, коли дитина розмовляє, коли є комунікація, можна вибудовувати навчання IT. Можна показувати йому планшет, телефон, комп’ютер. Та ознайомити дитину з конструкторною програмою SCRATCH.

Коли переходити до завдань з програмування і пробувати себе в IT?

Коли дитина починає читати та писати, років з шести-семи, дитині вже можна давати завдання на логіку. Наприклад, як зібрати з декількох частин щось цілісне. У цьому напрямку є цікавий проєкт, який дозволяє покроково вибудовувати сайт, не займаючись кодами. Перші кроки дитини повинні бути пов’язані з конструюванням. З розумінням того з яких компонентів складається сайт, інтернет, програма. А ось вже наступні кроки, починаючи з 8-10 років, варто приділяти вже кодування. Коли діти самі пробують писати якісь програми, з конструктора збирають роботів, для сайтів пишуть додаткові модулі. 
IT школа Gomother представляет различные компьютерные курсы для школьников и детей. Есть два формата обучения: онлайн и в офисе. Мы находимся на м. Академгородок, м. Житомирская.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!