Новини

Яка мова програмування підійде для дитини?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Програмування через пару років стане таким же необхідним навиком, як знання англійської мови. Але з чого почати вивчати програмування і як зацікавився дитину? Курси програмування для дітей – Академмістечко стануть відповідью.

Починати вивчення програмування можна з 4-5 років і ніколи не пізно. Але, як відомо, дітям нове дається в рази простіше, ніж дорослим. Найкращим середовищем для навчання кодинга будуть курси програмування для дітей — Академмістечко. На яких діти в групі, з викладачем, на практиці вивчатимуть програмування. Така форма занять хороша тим, що дитина крім своїх результатів, бачить результати інших учнів, що мотивує рухатись далі. А також на групових заняттях дітям подобатися весела дружна атмосфера, тому дитина не занудьгує на заняттях.

Scratch

Підійде для знайомства з програмуванням для самих маленьких діток, з 4 років. На Scratch комп’ютерні програми створюються практично як конструктор LEGO: на екрані збираються графічні блоки, які керують анімованими героями. Таким чином можна створити історію або гру і контролювати поведінку різних героїв, поєднуючи графічні блоки. Точно так само, як з конструктора LEGO збирають різні конструкції, на Scratch можна створювати інтерактивні історії та гри, а потім, що важливо, ділитися ними з хлопцями по всьому світу на сайті Scratch.

Python

Уже для більш старших діток, починаючи з 8 років. Python – це активно розвивається скриптова мова, яку використовують для вирішення великого обсягу самих різнопланових проблем і завдань. Python знадобиться в створенні комп’ютерних та мобільних додатків, його застосовують в роботі з великим обсягом інформації, при розробці web-сайтів і інших різноманітних проєктів, використовують в машинному навчанні. Дана мова програмування використовують великі відомі корпорації, такі як Spotify та Амазон (наприклад, для аналізу даних і створення алгоритму рекомендацій), YouTube, Інстаграм і навіть Walt Disney. Таким чином, Python знайшов своє місце в різних областях — з його допомогою можна вирішити безліч завдань різної складності. Тому ця мова потрібна і ще довго буде актуальною. Не складний у вивченні, тому буде під силу юному кодеру.

HTML / CSS

Для учнів від 10 років буде актуально й цікаво вивчати HTML / CSS. Це текстове вебпрограмування, що дозволяє створювати різні вебресурси і їх оформлювати. Тому, використовується HTML виключно для розмітки текстового документа. Простіше кажучи, перед HTML стоїть завдання визначення структури документа. Якому бізнесу не потрібен сайт? Правильно, сайт потрібен будь-якій компанії, тому знання цієї мови завжди забезпечить роботою.

JavaScript

Теж підходить для дітей з 10 років. Мову програмування Java Script придумали спеціально для того, щоб створювати інтерактивні сайти. Такі сайти реагують на ваші дії: додають лайк, коли ви натискаєте на «сердечко»; завантажують нові пости в стрічку, коли ви доходите до кінця сторінки; показують оповіщення про нове повідомлення або листі. Для цього і потрібен JavaScript. Сьогодні це один з найпопулярніших і популярних мов програмування, тому він стане в нагоді кожному веброзробнику.

Час вивчати програмування вже зараз, що б забезпечити дитину хорошою роботою в майбутньому. Для цього ми пропонуємо курси програмування для дітей Академмістечко. Всі перераховані вище мови програмування викладаються в IT школі Gomother. Ми не дотримуємося стандартної схеми, ми навчаємо дітей тільки практичними заняттями. Як результат, діти не отримують знань, якими ніколи не скористуються. Учні отримують одразу знання під час практики, що забезпечить їх самостійний розвиток у сфері IT.
IT школа Gomother знаходиться у  Києві на м. Академмістечко, м. Житомирська и в с. Святопетрівське.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!