Новини

Топ 5 мов програмування в 2021

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Більшість роботодавців поки навіть не здогадується, наскільки цінні співробітники, що мають хоча б базові знання програмування. Однак, це один з найбільш важливих навичок для тих, чия робота хоч якось пов’язана з технологіями (тобто для всіх). Редактори, фотографи, дизайнери, аналітики, піарники можуть починати вивчати код вже зараз — хоча краще було зробити це вчора. Причина проста: компаніям вигідно наймати людину, яка розуміє, звідки що береться в його роботі. Той же дизайнер інфо графіки, який вміє не просто візуалізувати інформацію, але аналізувати та структурувати матеріал і, в ідеалі, написати до нього потрібний код, цінується набагато більше, ніж дизайнер без таких навичок.
У цій статті розглянемо найпопулярніші й необхідні мови програмування у 2021 році.
Комп’ютерні курси в Києві для школярів і дітей відмінний варіант вивчити програмування.

1. Scratch:

Назвати Scratch повноцінною мовою програмування можна, через те, що це конструкторна програма для вивчення алгоритмів. Тобто Скретч ідеальна програма для знайомства з основами програмування для дітей.
Комп’ютерні курси для школярів і дітей — це вкладення в майбутнє вашої дитини.

2. Python:

Це, мабуть найактуальніша мова програмування на сьогодні, на ньому ви зможете програмувати майже все що завгодно, від звичайних програм, до нейромереж.

Що стосується його попиту, на момент 3 січня 2021 року на сайті HeadHunter, по Україні близько 3300 вакансій, тобто в порівнянні з минулим роком він став ще популярнішим.
Зарплата теж не погана, середня зарплата Python-розробника в Україні заробляє 51500 грн.
Великим плюсом цієї мови ще можна вважати, його простоту, він дуже простий, тим більше якщо ви вже вчили будь-яку іншу мову програмування, але якщо навіть не вчили, то все одно буде дуже легко.

Тому відповім на питання, чи варто вчити Python у 2021 році, звичайно так, почавши його вчити, ви ще довго будете актуальним фахівцем.

3.Javascript

Цією мовою програмування, можна програмувати все що завгодно, від front-end на сайті, до beck-end і мікроконтролерів, при цьому вона досить проста, хоч і є свої дивацтва в порівнянні з іншими мовами.

Ця мова дуже популярна, в середньому «Javascript developer» в Україні заробляє 55000 грн.

Відповідаючи на питання, чи варто вчити javascript у 2021 році, звичайно варто, особливо якщо ви хочете зробити кроссплатформне додаток, бо, на ньому можна робити навіть програми для Android і IOS, ну і звичайно для інших настільних систем.

4.HTML і CSS

HTML – стандартизована розмітки документів. Більшість вебсторінок містять опис розмітки на мові HTML. Мова HTML інтерпретується браузерами, отриманий в результаті інтерпретації форматований текст відображається на екрані монітора комп’ютера або мобільного пристрою.

CSS – формальна мова опису зовнішнього вигляду документа, написаного з використанням мови розмітки.

У початківця верстальника зарплата починається з 7 855 ₴

5. С #:

Досить популярна мова програмування і підійде тим, хто хоче працювати з Windows, так взагалі з продуктами від Microsoft, також підійде тим, хто хоче розробляти комп’ютерні ігри, якщо ви його вивчите, то зможете розробляти ігри на движку Unity 3D
В середньому «C # Developer» в Україні заробляє 42500 грн.

Що б освоїти ці мови програмування радимо комп’ютерні курси в Києві для школярів і дітей. IT школа Gomother дає широкий вибір курсів для вивчення програмування і ви зможете вибрати мову виходячи зі своїх цілей у сфері IT. Ми знаходимося в Києві на м. Житомирська й Академмістечко.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!