Новини

Як виростити з дитини поліглота?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Діти здатні легше сприймати нову інформацію. І легко освоїти безліч мов в ранньому віці. Найлегший спосіб це занурити дитину в мовне середовище. Наприклад, якщо мама буде спілкуватися з дитиною українською, а тато англійською, дитина вільно буде говорити та розуміти 2 мови. Але що якщо ви не впевнені в розмовній англійській? Тоді ця стаття для вас. Якщо часу на самостійне вивчення англійської з дитиною немає, то курс англійської мови для дітей розв’яже вашу проблему.

З якого віку варто почати вивчати іншу мову?

курс англійської мови для дітей
Курс англійської мови для дітей

Однозначної відповіді немає, оскільки всі дітки розвиваються у своєму темпі. Потрібно дочекатися моменту коли дитина вже володіє рідною мовою і спілкується пов’язаними реченнями. Тобто не раніше ніж дитині виповниться 2,5 роки.

З чого почати вивчення мови з дитиною?

Оптимальним варіантом буде віддати дитину в мовний садок. В садочку дитина буде сприймати англійську, а вдома українську. А ви зможете підтримувати дитину в вивченні англійської вдома. За допомогою пісеньок і мультиків англійською. А також перетворити освоєння іншої мови в формат гри. Для цього вам знадобитися лялька-рукавичка, такі використовують в ляльковому театрі. При знайомстві дитини з лялькою розкажіть цікаву історію, про те що лялька приїхала з іншої країни й розуміє тільки англійську мову. А далі з цією лялькою ви граєте, дивитесь мультики, слухаєте пісеньки, виконуєте легкі завдання англійською.

Які навички можна розвивати у молодших діток?

Граматику та написання відкладіть до школи. А от:

  • Сприйняття на слух
  • Розмовна англійська
  • Спільне читання, допоможе сприймати візуально нову англійську мову.Тобто дитина буде розвивати ті ж навички, що і при вивченні російської в цьому віці. Не хвилюйтеся про правильну вимову слів дитини, дітям легше освоїти вимову нової мови, ніж дорослим. Але якщо помічаєте грубі помилки, то просто виправте дитину.
  • Також оптимальним способом для дітей з 5 років будуть курси вивчення англійської. Школа ENGO розробила програму, що зацікавить дитину у вивчені нової мови, а також забезпечить занурення в англійське оточення.

5 способів з чого почати вивчення нової мови з дітьми:

1. Мультики англійською

Вам може здатися, що дитині буде нічого не зрозуміло. Але у дітей розвинене почуття мовної інтуїції, тому дитина не розуміючи всіх слів зможе вловити суть сказаного. За допомогою інтонації голосів і вираженні осіб персонажів мультфільму. А після перегляду мультфільму дитина може почати повторювати вподобані почуті слова або наспівувати пісеньки. Ще відмінним способом будуть україномовні мультики спрямовані на вивчення англійських слів.

2. Впровадити англійську лексику в повсякденність

Наприклад:

Мама, дивись — квіточка
— Так, це жовта квіточка. А знаєш як буде жовта квіточка на англійській мові? This is a yellow flower.

 

Але потрібно дотримуватися таких правил:

  • Використовуйте, нові слова в контексті того, що відбувається. Якщо ви гуляєте по парку, то називайте те, що бачить дитина навколо себе, спочатку російською, а потім англійською. Відповідно, освоюємо тільки ті слова, які пов’язані з нинішнім побутом дитини: сім’я, кольору, одяг, тварини, фрукти й т.д.
  • Слова повинні бути з візуальним об’єктом. Тобто зі словом квіточка, повинна бути картинка, фотографія або жива квітка на яку ми вказуємо. Що б дитина асоціювала слово відразу з об’єктом.
  • Найкраще говорити не новими словами, а повними реченнями.
    Неправильно: собака – dog
    Правильно: це собака – this is a dog!
  • Також для вивчення нових слів підійдуть різні завдання пов’язані з англійським. Такі, як розмальовки, картки зі словами, кубики з англійським алфавітом, ігри на вивчення англійської на комп’ютері або телефоні.
  • Якщо часу на вивчення англійської з дитиною немає, то хорошим варіантом буде курс англійської мови для дітей, на якому в інтерактивному вигляді дитина освоїть розмовну мову.

3. Дитячі віршики та пісеньки

Підносьте віршики у вигляді сценки або гри, що б захопити дитину. Не просіть дитину повторювати, головна мета зацікавити дитину в новій мові. Обираєте віршики під вік вашої дитини з нескладними словами. Якщо ваше чадо попросить перекласти — перекладайте на українську мову. Багато діток можуть спочатку просто слухати, а потім раптово почати повторювати ці вірші напам’ять.

Етапи роботи над віршем:

  1. Спочатку ви вивчаєте вірш, відпрацьовуєте свою вимову та інтонацію.
  2. Придумуєте захопливе інсценування вірша. Це може бути що завгодно сценка або лялькова вистава.
  3. Представляємо вірш малюкові.
  4. Аналізуємо його реакцію і запитуємо, що він зрозумів з вашого уявлення.
  5. Потім запропонуйте дитині взяти участь. Що б розіграти сценку для сім’ї. Але головна умова це, що б у дитинки з’явилася мотивація вивчити віршик.

Ще можна знайти (або придумати) пальчикову або жестову гру, основану на цьому віршику. Тоді можна періодично пропонувати дитині грати в неї в будь-яких відповідних ситуаціях (зрозуміло, якщо він сам цього захоче).

4. Курс англійської мови для дітей

Курс англійської мови для дітей помістить вашу дитину в англійське оточення. Де з ним гратимуть, співатимуть та спілкуватимуться англійською. Інтерактивна програма зацікавить малюка в поглинанні нової мови й допоможе освоїти як граматику, так і лексику граючи. Школа ENGO набирає діток з 5 років в групи. Ми знаходимося на м. Житомирська і м. Академмістечко.

5. Весела англійська

Грайте з дитиною в різні ігри. Маленьким дітям підійдуть карткові ігри на яких зображені різні предмети з підписами. А також гра “Їстівне-неїстівне” або “Міста” англійською. Можна будь-яку гру, що захоплює дитину перекваліфікувати в гру англійською. А для старших є безліч різних ігор на телефоні спрямованих на вивчення англійської лексики й граматики.

Підсумки:

Дітям дошкільного віку не потрібна теорія, тільки практика. Зробіть акцент на сприйняття дитиною англійської на слух і спілкуванні.
Асоціативне мислення, завжди підкріплюйте нові слова візуальними зображеннями.
Не змушуйте, адже головне зацікавити дитину у вивченні англійської.
Регулярність. Англійська швидко забувається, тому не робіть тривалих перерв у вивченні й повторюйте вивчене.
Вивчайте те, що навколо дитини. Фрукти, овочі, меблі, природу, тварин. І не забувайте про контекст.
Тепер знаючи головні методи з чого почати вивчення ви вже ближче до вашої мети.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!